Sunday, April 19, 2009

Weekend fun

I helgen stannade vi hemma i Hanoi, latade oss i "lilla huset" på förmiddagarna, spelade fotboll eller låg i hängmattan i trädgården. Sommaren verkar äntligen vara här för att stanna, idag har det varit riktigt hett, sådär trettiofem grader.
I går tog vi bussen hela familjen till American Club, för att träffa bästa dagiskompisen Hosea och hans föräldrar Thao och Benjamin. På amerikanska klubben finns basketplan, beachvolleyplan, fotbollsplan och lekplats. Och ett litet cafe där man kan köpa öl. Småkillarna sprang runt som vilda, Thao och Benji turades om att gosa med Hana och så drack vi öl. Sen gick vi ut på stan, njöt av den ljumma kvällen (precis som tusentals andra Hanoibor) och åt Pho Bo och Bun Cha på liten gaturestaurang.
På andra sidan Röda Floden bor svenska Jenny och hennes familj; Khanh och lilla Theo, i ett gammalt traditionellt stylthus, med enorm trädgård. Där har vi varit idag och ätit massor av god vietnamesisk lunch, rumlat runt i trädgården, sprungit på snirkliga gångar och badat i trädgårdsbadkaret. Och svalkat oss med öl så gott vi kunnat.

I förmiddags hann jag till och med med ett besök på salongen runt hörnet. De kallar sig spa, men det tycker jag är att ta i. Ska man till exempel inte kosta på sig något mer än pedikyr eller manikyr får man sitta på en pall i receptionen och bli omhändertagen. Fast då kan man följa livet på gatan samtidigt.

No comments:

Post a Comment