Thursday, April 2, 2009

Bali

Under årets Tet-ledighet (som är ungefär det samma som det kinesiska nyåret) åkte vi på semester till Bali i Indonesien. Vi njöt av att vara tillbaka på en tropisk ö och badade och slappade så mycket vi hann med.
Bali är lite som Dominica. Det är grönt och vackert och har berg och djungel och vattenfall och tropisk värme. Men det är större - 3 miljoner invånare i stället för 70 000 - och har mycket av det som jag saknade i Dominica. Vackra hus och vackra möbler och vackert hantverk, god och billig mat, fantastiska stränder, tempel och kultur och till och med en internationell, och platt, flygplats.
Vi tillbringade först tre dagar i Ubud, en liten hantverksby en bit upp i bergen, gick på mysiga restauranger, shoppade på marknaden och i alla de små affärerna och hängde en massa vid poolen på hotellet. Sen åkte vi österut och stannade i Padangbai i två dagar, där vi latade oss på Blue Lagoon Beach. Padangbai är en liten fiskeby och också färjeläge för båtar till Lombok. De två sista dagarna bodde vi i Jimbaran, på södra Bali. Därifrån gjorde vi utflykter till tempel och små undangömda stränder ännu längre söderut. Vår favorit var Padang-Padang.


På hotellet i Ubud

Utflykt till Elephant Cave, nära Ubud.

Padang-Padang beach.

Blue Lagoon beach, Padangbai.

I skuggan bland fiskebåtar, Jimbaran.

Ubud.

Main beach, Padangbai.

Ubud Bungalows, vårt hotell.

Liten strand, södra Bali.

No comments:

Post a Comment