Thursday, April 23, 2009

Hemma hos oss II

Nu har vi snörförbud inomhus. Efter flera månader av snören och knutar över allt, a la Alfons Åberg, lyckades Kai igår binda ett litet rep runt handfatets avloppsrör och visa oss precis hur stark han är - genom att slita loss hela röret.
Så har jag köpt en gammal kökssoffa, obligatorisk i varje verkligt vietnamesiskt hem. Nu saknas bara ett snyggt matbord och några stolar.

Sommaren verkar ha kommit för att stanna. Alla fönster står öppna dygnet runt och överallt snurrar takfläktarna, men än så länge använder vi bara luftkonditioneringen för svala och sköna sovrum vid läggdags. Luftavfuktaren, som kan dra ut 16 liter vatten per dygn ur ett rum, ur garderober och lakan och väggar och själva luften, gör också livet betydligt trevligare.
I trädgården växer det så det knakar, våra orkideer har börjat blomma och snart är de två miljoner fikonen (oätliga) på grannens träd mogna och kommer att börja ramlar ner, på vår gräsmatta.
Och om två veckor fyller Hana ett år, så nu har vi köpt potta, för nu när det blivit sommar och varmt har potträningen börjat. I Dominica förväntades barnen vara blöjfria när de fyllde två, här är det om möjligt ännu tidigare...

No comments:

Post a Comment