Monday, April 6, 2009

Cat Ba Island

Några dagar efter jul begav vi oss ut på en liten utflykt till kusten. Vi bestämde oss för att prova de lokala bussarna i stället för att hyra en bil med chaufför och köpte en Ha Noi - Cat Ba biljett, tur och retur. I biljetten ingick buss till kuststaden Hai Phong, byte till liten lokalbuss till färjeläget, båt över till ön, och så slutligen anslutning med ytterligare en buss till öns huvudort. Det hela kändes såklart dömt att misslyckas och vi var förvånade varje gång vi behövde byta, för allt gick perfekt punktligt till, och när vi kom fram till Cat Ba Town stod killen från "Ocean View Resort" där vi skulle tillbringa helgen och väntade, precis som han hade sagt. I Latinamerika eller Karibien hade det aldrig funkat.
Cat Ba är en liten ö alldeles söder om berömda Halong Bay och efter flera timmar i buss genom ett enda långt industriområde där den ena anonyma fabriken avlöser den andra, var det lite av en deja-vu upplevelse att plötsligt befinna oss på en smal väg som slingrade upp och ner utmed kusten på en grön och bergig ö igen, utan fabriker eller höga hus.
Vårt hotell låg på en alldeles egen liten ö, och hade en alldeles egen liten strand, och vi gjorde inte mycket mer än hängde på stranden eller satt under taket på vår veranda, när det regnade. Även om stället kanske redan hade sett sina bästa dagar var maten god och vi latade oss en massa och Kai satt på stranden och grävde i timmar i sträck. När det blir varmare åker vi tillbaka.

No comments:

Post a Comment