Monday, May 18, 2009

Swimming and dancing

Varje fredag går vi till Golden Lodge, hotellet vi bodde på när vi flyttade hit, och hälsar på Kamiya-san och badar i poolen. Kai gillar mest att hoppa från kanten men simmar fortfarande med "armgrejerna" på. Hana plaskar mest.

Nu är det väldigt varmt hela tiden, så i lördags provade vi också en allmän pool och det var fullt av folk och väldigt roligt tyckte Kai. Någon vardag mitt på dagen tänkte jag åka tillbaka och simma i den jättelånga vuxenpoolen.

I helgen hann vi också med brunch på litet cafe på vår gata, kaffe på lounge bar nere vid sjön, middag inne i stan och så hälsade vi på liten nyfödd bebis. En ganska vanlig helg i Hanoi alltså.

För första gången sedan vi kom till Hanoi, provade jag också en av de få skumma barer som håller öppet efter tolv på natten. Man får promenera in i en liten gränd och knacka på en stängd dörr som en kille öppnar lätt på glänt och man kan smita in. På samma sätt får man smita ut ett par timmar senare. Då gick de andra tjejerna vidare för att dansa, men då var det alldeles för sent för mig och jag åkte hem.

Gå ut och dansa i Hanoi är inte det lättaste. Det är alldeles för roligt anser Partiet, och klassas därmed som "social evil" (tillsammans med annat ont som till exempel droger, prostitution, aids ... och homosexualitet) och måste kontrolleras noga. Spelar man latinamerikansk musik som salsa eller så, kommer kulturpolisen på direkten och gör så många besök att det inte tar lång tid innan musiken byts ut till något mera lämpligt. Någon direkt censur finns inte, men hur många gäster vill hänga på ställen där polisen kommer och går hela kvällarna...

No comments:

Post a Comment