Sunday, June 7, 2009

Hoan Kiem

Mitt i Hanois "Old Quarter" ligger Hoan Kiem-sjön. Enligt legenden ligger det magiska svärd som någon gammal kejsare fick från himlen för att driva ut kineserna en gång för länge sedan begravt i sjön. En gyllene sköldpadda tog det från honom efter kriget.
Varje morgon flockas morgonpigga Hanoibor på gångvägarna runt sjön för lite morgongymnastik och badmintonspel, innan morgonrusningen fyller gatorna runt sjön med miljoner motorcyklar, och det blir för varmt. Det finns också en liten, röd bro som leder över till en liten ö med ett litet tempel.
När vi först kom till Hanoi i höstas, bodde vi bara ett kvarter från sjön och vi korsade bron nästan varje dag. Vi brukade gå kvällspromenader runt sjön också; vi åt glass, köpte ballonger, strosade runt bland vietnamesiska barnfamiljer, koreanska gruppreseturister, backpackers som förirrat sig bort från bargatan och andra flanörer. Nu när vi har bott här ett tag, åker vi nästan aldrig dit. Jag får påminna Keisuke, om en familjeafterwork på glasscafet någon dag i veckan.

Kai, november förra året.

No comments:

Post a Comment